Kommunalrådet i Elisabet Hagström (C) i Ydre Foto: Ydre kommun/facebook

Österbymos poliskontor håller stängt

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har beslutat om nya öppettider i Kinda och Ydre kommun. I Österbymo (Ydre) blir det helt enkelt inga öppettider och kontoret hålls stängt. I Kinda senareläggs öppettiden till kl 16-18 på måndagar från och med 14/9.

Anledningen är att det är väldigt lite besök på båda kontoren och boende i Österbymo hänvisas nu till Kinda. Det informerar polisen om på sin facebooksida för Kinda och Ydre. Kommunalrådet Elisabet Hagström (C) i Ydre reagerar så här: 

– Jag tycker det är synd. Lokalen finns ju kvar här och vi har skrivet ett svar till polisen att vi vill ha en möjlighet för kommuninvånarna att boka tider.

Men om besöken är så försvinande få vad är då poängen?

– Jag tycker det är viktigt att polisen är mer synlig här i Ydre, vilket vi också skrivit, att de är en naturlig del av samhället och är ute i skolor och förskolor, säger Elisabet Hagström (C).

För några år sen blev det protester när polisstationerna i Kinda och Åtvidaberg gjordes om till poliskontor med mer begränsad service och öppettider.

SVT försöker nå polisen för en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer