Foto: SVT

Östergötland går mot byggtrenden

Publicerad

Nationellt ser byggindustrin att byggande av bostäder minskar. I Östergötland är det en liten minskning när det gäller bostäder men annat byggande gör att totalsiffran visar en liten ökning.

Idag invigdes bygget av 182 hyresrätter och 43 bostadsrätter i Linköping. Det är ett område alldeles bredvid Berga centrum som nu får nya flerbostadshus för kommunen har fortfarande behov av nya bostäder.

En rapport, som kom i juni, från Länsstyrelsen i Östergötland visar att alla kommuner i länet har underskott på bostäder. I prognosen för hur det ser ut 2022 är det bara Mjölby, Söderköping och Ydre som har en bostadsmarknad i balans. Resten av kommunerna tros fortfarande ha ett underskott.

Samtidigt visar Byggindustrins nationella konjunkturrapport från april i år att byggandet minskar. Det stämmer dock inte alls för Östergötland. I Norrköping bidrar byggandet i inre hamnen till bättre siffror. Så småningom kommer Ostlänken också att hålla uppe siffrorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.