Östgötar blir Jersey Boys

Uppdaterad
Publicerad

Tre östgötska musikalstjärnor från Östergötland kommer att spela tillsammans på Chinateatern i Stockholm när höstens stora musikalsatsning Jersey Boys sätts upp.

Peter Johansson, Bruno Mitsogiannis och Robert Rydberg – tre östgötar som har något riktigt stort på gång. För killarna har lyckats knipa tre av fyra huvudroller i musikalen Jersey Boys.

– Östergötland är ganska bra på att ”producera” artister, säger Bruno Mitsogiannis.

– Det har funnits många små scener för oss att verka på när vi var yngre, säger Peter Johansson.

– Norrköping har ju kallats Sveriges Manchester. Översatt på USA kan det bli Sveriges New Jersey. Vi har det i blodet, säger Robert Rydberg.

Historien om The Four Seasons

Jersey Boys är en mångårig Broadwaysuccé som handlar om popgruppen The Four Seasons och historien om hur fyra helt vanliga killar från New Jersey på 60-talet blev ett av världens största popband.

Musikalen skildrar så klart gruppens framgångar och vardag, ett liv som pendlade mellan skivsuccéer, utsålda spelningar, vilda bråk och skilsmässor.

”Östgötar är sköna människor”

Östgötatrion får sällskap på scen av David Lindgren från Skellefteå som spelar den fjärde medlemmen i popbandet. Den övriga rollbesättningen av ensemblen ska nu slutföras under våren.

– Östgötar är sköna människor. Jag tror att ”lantisar” får jobba lite hårdare för att komma någonstans. Det är därför vi är här, säger David Lindgren.

Premiär blir det den 18 september.

Se en längre intervju med killarna här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.