Hör vad de inblandade tänker om att spela för halvtomma salonger Foto: SVT / Carl Bruno Tersmeden

Östgötateatern öppnar för publik

Uppdaterad
Publicerad

Efter nästan ett halvår utan publik så öppnas nu teatersalongerna i Linköping och Norrköping.

Coronan stängde mycket av kulturen i landet och först nu kan Östgötateatern börja ha publik på sina föreställningar igen:

– Länge visste vi ju inte ens om vi skulle få göra den här musikalen, men nu får vi det tack och lov, säger Lisa Hu Yu, en av skådespelarna i Östgötateaterns höstsatsning i Norrköping ”Come From Away”.

Till att börja med kör man med max 50 åskådare i en salong som i vanliga fall tar över 400. Att man får ha så lite publik innebär att musikalen är slutsåld och trots att man i år bara sålt hälften så många säsongsabonnemang som man brukar, ungefär 2 400, så kommer det att vara i princip omöjligt för de som inte har säsongskort att få tag på biljetter om inte fler släpps in på föreställningarna.

– Vi väntar på nya direktiv och hoppas få släppa in mer publik från och med den första oktober, säger teaterchefen Nils Poletti.

Se i klippet ovan vad skådespelare och regissör tycker om att få spela inför så liten publik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.