Sofia Malander, vd på Östgötatrafiken. Foto: Skånetrafik och Satu Knape/Östgötatrafiken

Östgötatrafiken sänker priserna vissa tider

Uppdaterad
Publicerad

Östgötatrafiken sänker priset på turerna utanför rusningstid.

– Många av våra kunder har förändrat sina vardagsrutiner. Och vi genomför flera förändringar för att anpassa kollektivtrafikens utbud och sortiment för att möta behov och förväntningar hos både nya och gamla kunder, säger Sofia Malander, Östgötatrafikens VD.

Pandemin har bidragit till att trygghet och säkerhet fått ett ökat fokus. Samtidigt har anställda och arbetsgivare fått en flexiblare syn på arbetstider, skriver Östgötatrafiken i ett pressmeddelande.

Genom att de som resor utanför rusningstid erbjuds lägre pris blir antalet kunder jämnt fördelade under dagen och fler får då en bekvämare resa, uppger Östgötatrafiken.

Tidsdifferentierade priser lanseras under februari 2022.

Prisskillnaden för en biljett i högtrafik och lågtrafik kommer att vara i genomsnitt 10%.

Som högtrafik räknas fyra timmar under vardagarna, 06.30-08.30 respektive 15.00-17.00. Övriga timmar på vardagar och samtliga timmar på lördagar och söndagar räknas som lågtrafik.

Källa: Östgötatrafiken

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.