Löpinfluencern Josefine Swärm berättar att det är viktigt att visa både de tuffa och lyckliga stunderna på sociala medier. Foto: Erika Landt/SVT

Löpinfluencern: ”Viktigt att visa alla delar av livet”

Uppdaterad
Publicerad

Med yrket löpinfluencer kommer även ett visst ansvar. Det menar den östgötske löpinfluencern Josefine Swärm, som berättar hur viktigt det är med kvinnliga förebilder i sociala medier.

Under åren som Josefine Swärm har arbetat som löpinfluencer har hon stött på både de positiva och negativa sidorna av sociala medier. På grund av det har hon märkt av vikten att som influencer visa alla delar av livet.

– Vi ser på samhället att många unga tjejer har påverkats mycket på ett negativt sätt och då känner jag ett ansvar gentemot dem att faktiskt visa en annan bild som inte bara är det här lyckade, säger Josefine Swärm.

Norrköping

”Kvinnor som får plats”

Josefine Swärm säger även att det är positivt för unga tjejer att se att kvinnor har en så stor plats på sociala medier. 

– Vi märker att det är övervägande kvinnor som får plats på sociala medier tycker jag, vilket är väldigt bra. Det är ett nytt media som inte funnits förut och där ser man stora kvinnokrafter som verkligen tar plats och verkligen är förebilder, säger Josefine Swärm.

Hör Josefine Swärm berätta mer om ansvaret som influencer i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet