Armando Ibrakovic med sin pappa i tröjan från Ungdomslandslaget Foto: privat

Östgötske fotbollstalangen som blev rånare

Publicerad

Armando Ibrakovic från Norrköping var fotbollstalangen med en lysande framtid. Men 2010 dömdes han istället till fängelse för rån. Radioproducenten Christina Turesson har gjort en dokumentär om det uppmärksammade fallet.

– Dels är jag berörd av hans sätt att berätta och dels ger den funderingar kring hur snabbt livet kan ändras drastiskt på en kort tid, säger Christina Turesson som jobbar på P4 Östergötland.

Det är åtta år sedan nu som Armando Ibrakovic fick sitt straff. Dokumentären handlar om hur det kunde gå så snett och om vägen tillbaka till ett vanligt liv.

Norrköping

– Jag har länge tänkt att vi på radion borde göra något lite djupare och längre på Armando som person. När idén på en hel dokumentär föddes ringde jag helt enkelt och frågade och då sade han ja direkt, berättar Christina Turesson.

Dokumentären sänds på söndag 12.03 och finns också att lyssna på här.

Radioproducenten Christina Turesson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet