Foto: SVT/ Christian S Zetterdahl

Ostlänken: Länsstyrelsen vill se ”korridor Steninge” genom Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Länsstyrelsen Östergötland har nu lämnat sitt samrådsyttrande vad det gäller Trafikverkets utredning kring hur Ostlänken ska gå genom Linköping.

Länsstyrelsen skriver i ett pressmeddelande att man ”förordar korridorerna Steninge och Norr om Malmslätt på grund av att de bäst uppfyller projektets mål samtidigt som effekten av miljöpåverkan bedöms bli rimlig i jämförelse med övriga alternativ”.

– Vid järnvägsutbyggnad i ett område med så här komplexa planeringsförutsättningar blir det en stor miljöpåverkan med alla alternativ och därför måste det vara en väldigt hög nytta med de korridoralternativ som förordas. Trots att en hel del utredningar kvarstår så bedömer vi att de ska kunna uppfyllas, säger Jan Persson, samordnare för arbetet med Ostlänken på Länsstyrelsen Östergötland, i ett uttalande.

I slutet av april väntas Trafikverket komma med beslut om i vilken korridor som Ostlänken ska gå genom Linköping.

Läs länsstyrelsens yttrande här (PDF).

På bilden ser man de olika korridorerna. Foto: Trafikverket

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ostlänken

Mer i ämnet