Foto: SVT/ Christian S Zetterdahl

Ostlänkens sträckning genom Linköping i princip bestämd

Uppdaterad
Publicerad

Idag, onsdag, var det planerat att Trafikverket skulle kommit med ett slutgiltigt besked om hur Ostlänken ska gå genom Linköping. I princip är myndigheten, kommunen och länsstyrelsen överens om den så kallade Steningekorridoren. Den innebär dock en viss förlängning av Ostlänken och därför krävs mer tid för det definitiva beslutet, något som Corren var först med att berätta.

Steningekorridoren innebär att Ostlänken inte slutar i Linköping, utan fortsätter till Vikingstad. Där ska spåren sedan anslutas till Södra stambanan. Förlängningen betyder att kommande sträckningar behöver påbörjas tidigare.

Trafikverkets inriktning är en dragning norr om Malmslätt och söder om E4:an, vidare till Vikingstad. Till tidningen säger Ostlänkens programchef, Alexander Santos, att han tror att detta är det bästa alternativet, men att det kräver beslut av myndighetens generaldirektör.

Trafikverkets förslag på sträckningar genom Linköping. Foto: Trafikverket

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet