Otyg eller tillgång? Hör Wilma Sandell, Régine el Belbol och Christofer Klerbros erfarenheter av elsparkcyklarna i Linköping. Foto: SVT

Otyg och tillgång – så här tycker folk och så här tycker kommunen

Publicerad

I Linköping kan man sedan ett halvår tillbaka hyra elsparkcyklar på stan och i Norrköping finns de sedan mitten av september. Men åsikterna kring dem går isär.

Nu har folk i både Linköping och Norrköping hunnit få erfarenhet av stadens elsparkcyklar, och åsikterna är många och starka.

Se och hör dem här ovan.

”Knappt fått några klagomål”

Elsparkcyklarna har funnits i Linköping sedan i maj.

– Vi har fått in några få ärenden och det mesta handlar om att de är olämpligt parkerade, inte mycket mer. Generellt får vi sällan in ärenden när folk är nöjda, utan enbart när de är missnöjda, säger Jakob Olingdal, trafikplanerare i Linköpings kommun.

– Någon elsparkcykel står då och då lite fel, det har jag själv sett. Men vi har knappt fått in några klagomål, säger Andreas Lundkvist som är trafikplanerare i Norrköpings kommun.

Här nedan hör du vilka erfarenheter kommunerna har så här långt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.