Hör klippet vad Ellie Träff, Felix Camereus och Ida Wallentin tyckte om Idrottens dag. Foto: SVT/ Christian S Zetterdahl

80 000 barn provade olika sporter på Idrottens dag

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen 24 september arrangerade Riksidrottsförbundet Idrottens dag över hela Sverige, där över 80 000 barn fick prova på olika idrotter. 

Syftet med evenemanget är att inspirera till mer rörelse och träning och i Söderköping fylldes Vikingavallen med barn från olika skolor.   

Idrottens dag är en del av EU:s satsning ”European Week of Sport” som vill väcka intresset hos barn att börja med någon idrott.

– Det handlar om att sätta barns rätt till fysisk aktivitet på agendan, så idag låter vi barnen röra på sig. Det är 120 minuter fysisk aktivitet som sker både här i Söderköping, över hela Sverige, och även i andra EU-länder, säger Ida Kregert Blomstrand, samordnare för Rörelsesatsning i skolan på RF-SISU Östergötland.

Söderköping
Ida Kregert Blomstrand, samordnare för Rörelsesatsning i skolan på RF-SISU Östergötland. Foto: SVT/ Christian S Zetterdahl

I Östergötland var 30-talet skolor anmälda och över 8 000 barn fick chansen att testa på olika sporter och aktiviteter.

I klippet ovan möter du några elever från Skönbergaskolan i Söderköping som var på plats under dagen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Söderköping

Mer i ämnet