Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här sätter Glada Bonden upp skylten på Boxholms mejeri Foto: Christian Wallertz

Överlåtelsen av mejeriet begärd i kvarstad

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare mejeriägaren Arla begärde och fick ett beslut om kvarstad gällande överlåtelsen av egendomen i Boxholm. Kommundirektör Göran Lundström säger dock att denna begäran kommit in för sent – mejeriet var redan sålt.

Trots de pågående stridigheterna monterade den nya ägaren Glada bonden idag upp nya skyltar på byggnaden.

– Det här innebär ingenting. Begäran om kvarstad borde kommit in innan vi sålde vidare, säger kommundirektör Göran Lundström.

Linköpings tingsrätt har dock gått på Arlas linje och ”beslutar därför om kvarstad på egendomen samt förbjuder Boxholms kommun vid vite av en miljon (1 000 000) kronor överlåta, pantsätta eller på annat sätt förfoga över egendomen eller på annat sätt vidta åtgärder som förringar värdet av egendomen”.

Tvist

Tvisten gäller alltjämt en del inventarier, det som ovan kallas egendomen, på mejerifastigheten. Tingsrätten skriver att kommunen har två veckor, från 6 november, på sig att svara. Kommundirektören ska under tisdagen skicka svar till tingsrätten, berättar han för SVT Nyheter Öst.

Arla skriver i sin begäran att frågan kan antas bli föremål för rättegång.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nedläggningen av Boxholms ost

Mer i ämnet