Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

På Gotland får över 19 procent sänka utropspriset på sin lägenhet

Uppdaterad
Publicerad

Allt fler som säljer sina bostäder i tvingas sänka sina priser för att få bostäderna sålda, det visar en undersökning som bostadssajten Booli gjort.

I Östergötland får 14,9 procent av lägenhetsäljarna sänka sitt utgångspris. Men Gotland är ett av länen där flest prissänkta lägenheter finns – över 19 procent har där fått sänka sitt utropspris.

– Den senaste tiden har vi märkt att det är ett större utbud av bostadsrätter jämfört med tidigare år och utbudet av villor är relativt lågt. Ett större utbud av en viss kategori av bostäder gör att det kan ta lite längre tid att få sin bostad såld än tidigare. Det kan leda till att fler behöver sänka priset, säger Hjalmar Bertwig, vd för Bertwig Fatighetsförmedling på Gotland.

Kan krävas fler visningar

Enligt Booli är ökningen av prissänkta bostäder för tillfället ovanligt dramatiskt.

Är det svårare att sälja bostäder på Gotland nu?

– Nu när vi närmar oss höst och vinter går vi alltid in i en period med lägre aktivitet på bostadsmarknaden. Det är så det brukar se ut om vi jämför med tidigare år. Sen är det klart att höjda räntor, höga energipriser och omvärldsläget givetvis också påverkar bostadsmarknaden. Men det görs absolut bostadsaffärer även om det i vissa fall kan krävas lite fler visningar innan vi hittar rätt köpare, säger Hjalmar Bertwig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gotland

Mer i ämnet
Mer Öst
Mer Nyheter