Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se här hur många padelbanor som byggts Foto: SVT / Carl Bruno Tersmeden

Från 0 till 100 padelbanor på några år

Uppdaterad
Publicerad

Padeltennis var i princip okänt i Sverige för några år sedan, men på kort tid har det blivit en av landets populäraste sporter. Frågan är om någon sport tidigare vuxit fram så snabbt.

Padelhallar byggs nu i samhälle efter samhälle. På racketstadion i Norrköping har man redan byggt ut lokalerna en gång för att få plats med padelbanor. Nu bygger man ut ännu mer.

– Badminton har också ökat det här coronaåret, men padel har blivit vår största sport, säger hallchefen Zara Tärning.

Många vittnar om att ett skäl till sportens framgång är att det är så enkelt att spela padel.

– Vi skrattar ju mer än när vi dricker vin när vi spelar, och det här är ju nyttigare, säger Ulrica Nordahl som brukar spela med grannar och vänner.

Golf + padel = sant

I inslaget ovan kan man se att det snart finns över 100 banor bara i Östergötland och på Gotland, och det inte bara är i städerna det byggs – en ny trend är att golfbanor också bygger padelbanor.

– Det är ju popsporten nummer ett i Sverige idag, det tillhör väl Sveriges tre, fyra största sporter, säger Anders Svensson, klubbchef på Vreta Kloster Golfklubb, där man byggt ett par padelbanor i år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer