Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ulrika Smith Svenstedt, kommunikations- och verksamhetschef på RF SISU Östergötland. Foto: John Senewiratne/SVT

Pandemin ökar samarbetet klubbar emellan

Publicerad
Ekonomiskt påverkar Coronapandemin idrottslivet mycket, men det finns också positiva effekter: som en påskyndad digitalisering – och mer samarbete mellan de olika idrotterna.

– Coronapandemin har verkligen satt fart på digitaliseringen och tvingat föreningar att börja tänka i nya banor. Att ställa in har inte varit ett alternativ utan man har ställt om och kommunicerar med varandra på andra plattformar, säger Ulrika Smith Svenstedt som är kommunikations- och verksamhetschef på RF SISU Östergötland.

Samarbete växer mellan olika sporte

Hon ser också ett större samarbete mellan föreningar som bedriver olika typer av idrotter.

– Just att man delar positiva exempel från varandras verksamheter. Vad gör fotbollen, ridsporten eller kampsporten bra? Det tycker jag har varit intressant, att man får mer inblick i hur det ser ut i Östergötland överlag, säger Smith Svenstedt.

Inget ont som inte för något gott med sig, eller?

– Mest ont är det ju fortfarande ska vi ju komma ihåg. Men absolut, alla de här ljusglimtarna har varit väldigt bra för många under den här jobbiga perioden, säger Ulrika Smith Svenstedt.

Hör mer från henne i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer