Det verkar finnas ett intresse av att flytta till Gotland för att distansarbeta.

Pandemin kan påverka inflyttning till Gotland

Uppdaterad
Publicerad

Coronapandemin tycks ha haft en viss effekt på bostadsmarknaden. När det går upp för allt fler att distansarbete fungerar bra behöver man inte längre bo nära jobbet. En plats som lockar till sig distansarbetare är Gotland.

Att flytta från storstan till Gotland och behålla sitt jobb fast på distans, är något som kan komma att bli vanligare, tror Niklas Harlevi, mäklare på länsförsäkringar fastighetsförmedling i Visby.

– Många har nog varit på väg redan innan men pandemin har nu gett arbetsgivarna en trygghet i att det går att få samma arbete gjort hemifrån, säger han.

Gotland

I somras passerade Gotland en milstolpe då man för första gången blev över 60,000 invånare. Under pandemin har många sommarhusägare valt att bosätta sig tillfälligt på ön. Förhoppningen är att de väljer att stanna för gott.

– Just nu är vi ungefär 4500 fler personer på ön än vad vi var samma tid förra året, säger Karin Bill, strateg inom regional utveckling hos Region Gotland.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet