Personen hade fått stopp på sin bil och viftade efter hjälp när hen blev påkörd av en förbipasserande på E4. Foto: Niklas Luks

Person påkörd på E4 – avled av sina skador

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern blev under måndagskvällen påkörd på E4 i höjd med Herrbeta i Linköping, uppger polisen. Mannen fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. All trafik i norrgående riktning stoppades under räddningsarbetet.

Larmet om påkörningen kom strax före klockan halv tio på måndagskvällen.

– Enligt preliminära uppgifter som vi har fått har några personer fått problem med sin bil, och en person har då gått ut i vägbanan för att vinka efter hjälp, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.

Den påkörda mannen fördes till sjukhus med allvarliga skador, men hans liv gick inte att rädda och han avled under natten av sina skador, rapporterar Corren.

Föraren chockad

De övriga tre personer som ska ha befunnit sig i den bil som fått problem ska inte ha kommit till fysisk skada.

Föraren till fordonet som körde på mannen stannade kvar på platsen efter olyckan, uppger polisen. Föraren klarade sig utan fysiska skador, men chockades av händelsen.

Stoppade trafiken

Inledningsvis stängdes E4 av helt, och flera polispatruller stannade kvar på platsen medan ett körfält fortsatt hölls avstängt under bärgningsarbetet.

Sent under natten mot tisdag flöt trafiken åter på som vanligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.