Bilen började brinna och räddningstjänst kallades till platsen. Foto: Niklas Luks

35-åring greps efter smitningsolycka

Uppdaterad
Publicerad

Det var vid 12.30-tiden på tisdagen som en personbil körde mot färdriktningen vid Kallerstadsrondellen i Linköping. Personen som körde bilen smet från platsen men greps senare av polis.

En gående man blev påkörd av en personbil i Kallerstadsrondellen utanför Linköping. Bilen körde enligt vittnen åt fel hål i rondellen. Efter kollisionen lämnade föraren platsen till fots. Vid 13.30-tiden meddelade polisen att de hade gripit en man i 35-årsåldern.

Den påkörda personen är enligt polisen inte allvarligt skadad.

– Vi fick hjälp av en del vittnen och iaktagelser. Vi beordrade hundpatrull till platsen som snabbt hittade den misstänkte på ett fält i närheten, säger Åsa Willsund, presstalesperson hos polisen Östergötland.

Bilen har tagits i beslag för teknisk undersökning. Den 35-åriga mannen har förts till provtagningen för att lämna blod.

– Han sitter gripen på polisstationen och är misstänkt för grov misshandel, drograttfylleri och olovlig körning. Fler brottsrubriceringar kan tillkomma framöver, säger Åsa Willsund.

Är den misstänkte känd sedan tidigare?

– Han har förekommit tidigare gällande trafik- och narkotika brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.