-Vi accepterar inte att någon försöker gå före i kön och vi kommer följa den prioriteringsordning som finns, säger Rickard Lundin som ingår i den särskilda sjukvårdsledningen. Foto: Mimmi Moberg/SVT

Personer försöker tränga sig före i vaccinkön

Uppdaterad
Publicerad

Region Östergötland har upptäckt att personer försöker boka tid för vaccinering mot covid-19 innan det är deras tur.

-Jag tycker det är oacceptabelt och respektlöst, säger Rickard Lundin som ingår i den särskilda sjukvårdsledningen.

Just nu befinner sig regionen i slutfasen av vaccinationsfas ett och har påbörjat fas två. I veckan får personer som är 85-89 år brev om att de kan boka tid för vaccinering mot covid-19 och nästa vecka nås de som är 80-84 år av samma information.

Oacceptabelt och respektlöst

Men flera personer som inte ingår i någon av de prioriterade grupperna har ändå försökt att boka tid för vaccinering.

-Jag tycker det är oacceptabelt och respektlöst mot de som faktiskt står på tur , säger Rickard Lundin som ingår i den särskilda sjukvårdsledningen.

Rickard Lundin berättar att de har avbokat de som inte är prioriterade, men ändå försökt få en tid, och att de kommer neka personer på plats som försöker ta en tid som tillhör någon annan. 

-Vi accepterar inte att någon försöker gå före i kön och vi kommer följa den prioriteringsordning som finns.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.