Foto: Jeppe Gustafsson/TT/arkivbild

Piraterna saknar fortfarande 600 000

Uppdaterad
Publicerad

Piraterna fortsätter att leta med ljus och lykta efter ekonomiska lösningar och sponsorer.

– Jag tror mer på det nu än vad jag gjorde för några veckor sedan, säger styrelseledamoten Yngve Rylander till SVT Nyheter

”Ser ett ljus i tunneln”

Hittills har 200 000 kronor säkrats av de 800 000 som måste komma in till den krisande speedwayklubben innan den 30 november. Annars riskerar Piraterna att gå i konkurs.

– Jag ser ett ljus i tunneln men det är mycket kvar innan det går i lås fortsätter Yngve Rylander. Han berättar att ett tiotal personer ständigt arbetar med att hitta ekonomiska lösningar som ska rädda klubben.

Krävs förändringsarbete

Yngve Rylander menar att om man lyckas rädda klubben så måste den skötas på ett annat sätt i framtiden än den gjorts hitills.

– Piraterna måste bli mer förändringsbenägna, inte bara tuffa på som förut. Man måste hitta nya sätt att locka publik. Det här är underhållning och vi måste synas och höras över hela Östergötland, säger Yngve Rylander.

På tisdagskvällen samlas styrelsen igen för ett nytt möte och förhoppningen är då att man ska kunna presentera ytteligare ekonomiska lösningar för varandra som ska rädda framtiden för Piraterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.