• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Snöveltorp, Öbonäs, Kårtorp och omkringliggande områden i Norrköpings kommun. Det brinner i en avfallsanläggning med kraftig rökutveckling som följd. Alla i områdena uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Planerad skogsbrand idag

Publicerad

Idag kommer skogsbrand att startas avsiktligt i norra Östergötland. Det är Länsstyrelsen som genomför en så kallad naturvårdsbränning.

Allmänheten kommer att märka bränningen genom att det blir stark rökutveckling. Röklukten brukar ligga kvar i flera dagar.

Vissa växter och djur är beroende av att det brinner i skogen då och då. För att dessa djur och växter inte ska försvinna väljer nu Länsstyrelsen att genomföra så kallade naturvårdsbränningar.

16 maj är tanken att bränna områden i Bibergskärrens Natura 2000-område och i Kärnskogsmossens naturreservat sex kilometer söder om Hjortkvarn.

Bränningen sker i samarbete med räddningstjänst och brandflyg. Om väderförhållandena inte är gynnsamma ställs det hela in.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer