Arkivbild Foto: Jessica Gow/TT

Polisanställda friade efter julfest som spårade ur

Publicerad

Polisens julfest i Linköping i december slutade med två anmälningar om ofredande och en misstänkt misshandel. Nu har den ansvariga åklagaren beslutat att lägga ned samtliga utredningar i fallet.

Det gällde bland annat en polis som misstänktes ha kastat ett shotglas med sprit på en kvinnlig kollega.

– Gällande ofredandena är bedömningen att det inte går att bevisa brott på det utredningsmaterial som finns, säger chefsåklagaren Elisabeth Brandt till Nyhetsbyrån Siren.

Misshandelsutredningen har samtidigt lagts ned med motiveringen att det numera ”saknas anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal förövats”.

Chefsåklagaren förtegen

Flera polisanställda omplacerades som en följd av utredningarna. Elisabeth Brandt är förtegen om huruvida brottsanmälningarna rört helt separata incidenter, och om hur många anställda som berörts av anmälningarna.

– Det kan jag inte säga med hänvisning till sekretessbestämmelserna, säger hon till Nyhetsbyrån Siren.

Det framgår av handlingarna i ärendet att polismannen som misstänktes för att ha kastat sprit bestämt nekat till brott. Mannen skulle enligt anmälan först ha försökt tvinga kollegan att dricka ren sprit, och sedan kastat drycken när kvinnan sagt nej.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet