Foto: Niklas Luks

Polisbil fick däcken sönderskurna – bil sattes i brand

Uppdaterad
Publicerad

Vid 20.30-tiden på tisdagskvällen larmades polisen till Albrektsvägen 75 i stadsdelen Ljura i Norrköping.

På adressen skulle det pågå ett bråk i trappuppgången. När patrullen kom på plats kunde man konstatera att det lugnat ner sig. En person omhändertogs för fylleri.

När polispatrullen kommer ut till bilen med den omhändertagne upptäckter man att två däck blivit sönderskurna. Polisbilen var tvungen att forslas bort med bärgare och en annan polispatrull fick kallas till platsen för att fylleristen skulle kunna komma till stationen.

Ungdomar sågs springa från platsen

Drygt en timme senare larmades återigen polisen till området och då till det näraliggande Ljuratorget där en parkerad körskolebil hade satts i brand. Räddningstjänsten släckte branden snabbt och nära bilen hittades en flaska med brännbar vätska.

Enligt vittnen så hade man sett ett större ungdomsgäng springa från platsen i olika riktningar när det började brinna. Polisen utreder också om det kan finnas övervakningsfilm från torget.

I båda fallen rubriceras brotten som skadegörelse och polisen är intresserad av att få in fler vittnesuppgifter från händelserna runt Ljuratorget.

Foto: Niklas Luks

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.