Polisavspärrningar. Foto: SVT

Polisen efter storbråket: ”Historierna går isär”

Publicerad

Flera av de som greps på söndagskvällen efter ett bråk i centrala Norrköping har nu anhållits. Polisen är förtegen om ärendet.

Det var strax efter klockan 18 på söndagskvällen som polisen larmades om att flera personer slogs med någon form av tillhyggen i stadsdelen Östantill. Det var enligt polisen rörigt på platsen och sju – åtta patruller var på plats.

Fyra personer är nu anhållna misstänkta på sannolika skäl för försök till mord, en person är anhållen på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel.

Kvar på sjukhuset

Två män fick skärskador och fördes till Vrinnevisjukhuset för vård. De var på måndagen kvar på sjukhuset, men ska inte ha fått livshotande skador. De inblandade i bråket är sen tidigare kända av polisen. Polisen är förtegen om ärendet och det är fortfarande oklart varför bråket uppstod.

– Historierna går isär lite där så vi har ingen klar motivbild utan det är en sak som vi håller på att utreda, säger Leif Hermansson, chef grova brott Polisen i Norrköping.

Kända av polisen

Vad kan du säga om de inblandade?

– De är kända delvis för lite våldsbrott och annat, de är kända för polisen, så kan jag säga.

Enligt polisen finns det ingen koppling mellan bråket och det misstänkta människorov som även det anmäldes på söndagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer