Se i klippet en längre kommentar från Thomas Redlund om varför polisen satsar på fler kameror. Foto: Fredrik Sandberg / TT//SVT

Polisen förstärker sin kameraövervakning i Östergötland

Uppdaterad
Publicerad

Polisen tänker utöka sin kameraövervakning i Östergötland. Just nu utreds antal kameror och exakt placering, och i Linköping är stadsdelen Skäggetorp ett prioriterat område.

– Vi har fokuserat på särskilt utsatta områden och då är Skäggetorp ett av dem som vi kommer att satsa på, säger Thomas Redlund, kameraansvarig Polisregion Öst.

Regeringen underlättar för polisen

Under 2018 antog riksdagen en ny kameralag som ska underlätta kameraövervakning i brottsbekämpande och trygghetsskapande syfte.

Och i regeringsförklaringen den 21 januari framförde statsminister Stefan Löfven (S) att 10 000 fler ska anställas inom polisen till 2024 och att polisen ges rätt att besluta om kamerövervakning på allmän plats.

Se en längre kommentar från Thomas Redlund i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.