I dag är polisen på plats i Berga och samlar ytterligare uppgifter om skottlossningen, säger Hanna Andersson, polisens presstalesperson. Foto: Fredrik Ahl & Polisen

Flera skott avlossades – tre hylsor hittade

Uppdaterad
Publicerad

Efter gårdagens skottlossning i Berga har polisen fått en klarare bild av vad som hänt. I dag är polisen på plats för att knacka dörr och höra fler vittnen.

Inledningsvis var uppgifterna igår vaga om vad som hänt i stadsdelen Berga i Linköping. Ett vittne uppfattade personer med vapenliknande föremål och hörde ljud som uppfattades som skott.

När polisen kom till platsen fanns ingen gärningsman eller någon skadad. Men den tekniska undersökningen av platsen på Söderleden har tillsammans med vittnesuppgifter gett resultat.

– Vi börjar få en bild av det som hänt och vi har gjort fynd som tyder på att det har skett en skottlossning, säger Hanna Andersson, presstalesman vid polisen i Östergötland.

Flera skott avlossades

Enligt åklagarmyndigheten var det flera skott som avlossades. Vid dentekniska undersökningen på platsen har tre hylsor säkrats.

En åklagare är inkopplad och leder nu förundersökningen om försök till mord. Vad man vet om vem som skottlossningen riktats mot vill polisen inte gå in på i nuläget.

– Vi har inte hittat någon som eventuellt är skadad. Rent allmänt ska det ju vara fara för tredje person och det ska finnas ett uppsåt för att det ska rubriceras som mordförsök, säger Hanna Andersson.

Sannolikt riktad mot en person

Åklagarmyndigheten skriver i ett pressmeddelande att skottlossningen sannolikt inte är riktad motallmänheten utan mot en person.

Under dagen kommer polisen vara på plats i Berga för att samla in ytterligare uppgifter.

– Vi kommer att göra dörrknackningar och förhöra vittnen. Man kan gärna kontakta oss på plats, säger Hanna Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.