Foto: Niklas Luks

Polisen hoppfull om att lösa Åtvidabergsrånet

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått drygt sju månader sedan fyra maskerade rånare slog till mot Åtvidabergs sparbank. I samband med att rånarna flydde från platsen i bil besköts en polispatrull. Men ännu har ingen person åtalats misstänkt för rånet och ingen sitter frihetsberövad i ärendet.

– Ärendet ligger fortsatt öppet, vi gör en del utredningsåtgärder men vi är inte inne i något intensivt skede, säger John Skoog, polisinspektör vid grova brott.

Vad är det ni gör?

Bankrån i Åtvidaberg

– Jag kan inte gå in på detaljer, men framförallt handlar det om underrättelsearbete och analys av de uppgifter som finns i utredningen.

”Misstanken kvarstår”

Den 21 januari häktades en man i 25-årsåldern misstänkt för grovt rån, men den första mars beslutade åklagaren att frige mannen. Dock är personen fortsatt misstänkt.

– Misstanken kvarstår, säger John Skoog.

Hur stora förhoppningar har ni om att kunna lösa ärendet?

– Jag tror och hoppas alltid på att lösa ärenden jag ansvarar för, säger han.

Flera gärningspersoner inblandade

Vidare berättar han att det finns fler misstänkta personer i ärendet. Enligt vittnesuppgifter och material från övervakningskameror ska det handla om fyra gärningsmän i anslutning till banken.

– Vi tror också att det kan finnas ytterligare gärningspersoner inblandade i rånet, säger John Skoog.

Vice chefsåklagare Ulrika Grenefors uppger för SVT Nyheter Öst att det i nuläget inte sitter någon frihetsberövad i ärendet.

Utredningen är omfattande en stor mängd förhör har hållits och polisen har fått löpande tips.

Hålls det fortsatta förhör?

– Inte i nuläget, vi inväntar analys och undersökningar från NFC, som fortgår, säger Ulrika Grenefors.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bankrån i Åtvidaberg

Mer i ämnet