Kristian Malzoff vid polisregion öst. Foto: TT/SVT

Polisen: ”Kan öka risken för svartklubbsverksamhet”

Uppdaterad
Publicerad

På fredag börjar det nya förbudet mot alkoholservering efter klockan 22 att gälla. Enligt polisen finns det risk att det kan leda till ökad risk för svartklubbsverksamhet.

– Det vi ser är att det skulle kunna öka risken för svartklubbsverksamhet. Vi kommer att vara tydliga med att undersöka om och i vilken form sådan verksamhet finns. VI kommer också att verka för att motverka den typen av kriminalitet, säger Kristian Malzoff vid polisregion öst:s coronastab.

God närvaro i krogmiljö

Polisen hoppas att det inte ska vara så många som rör sig i krogmiljö under den här perioden.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

– Generellt har vi alltid en god närvaro i krogmiljön och det kommer vi att ha nu också. Men det troliga scenariot är att det inte kommer att vara så mycket folk ute på krogarna nu. Det är många som tar sitt ansvar för att minska smittspridningen. Och är det inte många ute i krogmiljön kan polisen lägga sina resurser på annat, till exempel svartklubbar, säger Kristian Malzoff.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet