Här sprängdes en lägenhetsdörr bort i måndags kväll. Leif Hermansson, chef grova brott, polisen Norrköping. Foto: Niklas Luks och Mikko Lindskog/SVT

Polisen om sprängningen: ”Vi jobbar brett”

Uppdaterad
Publicerad

Två dagar efter sprängdådet mot en lägenhet i Norrköping så berättar polisen att de ”jobbar brett” för att lösa fallet. Att sprängningen har att göra med att lägenhetsinnehavaren är ordningsvakt är bara en av flera arbetshypoteser.

– Vi följer upp med att samla in vittnesuppgifter och hoppas kunna höra lägenhetsinnehavaren ett varv till senare under dagen, säger Leif Hermansson, chef för avdelningen för grova brott i Norrköping.

– Målsägaren var fortfarande chockad när vi först hörde honom.

Polisen har ännu inte fått in något resultat från den tekniska undersökningen, så vad som användes för sprängmedel är i nuläget okänt. Enligt Hermansson så har inte liknande dåd utförts tidigare mot yrkesgruppen ordningsvakter i Östergötland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet