Foto: SVT Design

Nationella bombskyddet sprängde misstänkt farligt föremål i Linköping

Uppdaterad
Publicerad
Ett område spärrades på lördagskvällen av kring ett misstänkt farligt föremål i Vidingsjö i Linköping. Boende i ett intilliggande hus lämnade sin bostad och nationella bombskyddet kallades in.

Föremålet låg utomhus i anslutning till ett bostadsområde, och det närmaste området spärrades av.

– Med anledning av föremålets art har vi kallat dit nationella bombskyddet, sa Joel Gerdin, vakthavande befäl på polisens regionledningscentral.

Polisen uppger att det handlade om ett föremål som kunde vara farligt för allmänheten då man bedömde att det fanns risk för en detonation.

Lokala tekniker och nationella bombskyddet kunde under kvällen oskadliggöra föremålet genom en kontrollerad sprängning vid 23-tiden. Nu ska föremålet analyseras då man vill fastställa hur det var konstruerat.

Avspärrningar på platsen hävdes strax efter klockan 02.

Polisen har inlett en utredning om grov allmänfarlig ödeläggelse, men i nuläget finns ingen misstänkt för aktuellt brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer