Polisen utreder mordförsök vid slott i Motala

Uppdaterad
Publicerad

Förbipasserande blev vittnen när en grupp personer gav sig på en man i 25-årsåldern vid Charlottenborgs slott i Motala. Man ska bland annat ha använt sig av tillhygge och tryckt ner mannens huvud under vattenytan.

Det var vid 20-tiden på lördagen som polis larmades till Charlottenborgs slott med anledning av en pågående misshandel utomhus. Förbipasserande hade noterat delar av händelseförloppet och larmade då polisen.

Fem till åtta personer

Det var en grupp bestående av fem till åtta personer som misshandlade en man i 25-årsåldern, och tillhygge ska ha använts i samband med misshandeln.

Motala

– Vi har våra aningar om vad för slags tillhygge det handlar om, men väljer att inte precisera det, säger Dennis Johansson Strömberg som är presstalesperson för polisregion öst.

Dennis Johansson Strömberg säger också att det är oklart i nuläget hur många personer som har deltagit i misshandeln.

– Vi vet heller inte om vissa har varit mer drivna än andra, säger han.

Polisen ryckte ut med flera patruller till platsen, men i skrivande stund har ingen misstänkt gärningsperson gripits.

Tryckte ner huvudet under vattnet

Polisen uppger att en av gärningspersonerna ska ha tryckt ned den brottsoffrets huvud under vattenytan. Den drabbade ska sedan ha lyckats tagit sig loss ur situationen och bort från platsen. 

Mannen fördes till sjukhus med ambulans för kontroll. Skadeläget på mannen är oklart.

– Vi har haft förhör med mannen. Då var han vaken och talbar, det är någorlunda en fingervisning på måendet i alla fall, säger Dennis Johansson Strömberg.

Händelsen rubriceras som försök till mord och grov misshandel, och det finns i skrivande stund ingen misstänkt för brotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet