Polisen: ”Vi har personer som är intressanta i utredningen”. Till höger: John Skoog, biträdande spaningsledare. Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Polisen: ”Vi har personer som är intressanta i utredningen”

Publicerad

Polisen säger sig i dagsläget inte ha några direkt misstänkta för sprängdådet på Ådalagatan i Linköping 7 juni.
”Men, vi har flera personer som är intressanta i utredningen”, säger biträdande spaningsledaren John Skoog.

– Vi håller på att utreda deras eventuella inblandning och deras förehavanden kring tidpunkten för sprängningen.

Skoog berättar att polisen har olika spår som pekar i olika riktningar. Men några spekulationer kring kriminella gäng vill han inte ge sig in på.

– Det blir fel att spekulera om grupperingar och vi måste också hitta  personer inom dessa grupperingar som ska ha utfört något.

Polisen i Östergötland har under sommaren haft ett ansträngt läge, men den biträdande spaningsledaren säger att den här utredningen prioriteras.

– Vi har en förhållandevis stor personalstyrka bestående av mellan 15 och 20 personer. Vi samverkar dessutom med andra polismyndigheter.

Tekniska spår

Flera spår av teknisk art har påträffats och polisen får löpande uppdateringar från Nationellt forensiskt centrum, NFC.

– Jag kan inte gå in på resultaten från de spåren, men vi har regelbundna möten med NFC:s generalist (samordnare) om vad de kommit fram till.

Tidigare under sommaren så fanns minst en person som ansågs skäligen misstänkt för brottet, men misstankarna mot den eller dem försvagades under utredningens gång.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Explosionen i Linköping

Mer i ämnet