Foto: Per Svensson Borrud/ Pelles foto

Polisens tekniska undersökning av bilen klar

Uppdaterad
Publicerad

Polisens tekniska undersökning av bilen som var inblandad i dödsolyckan i Kisa är nu klar. Det var i lördags som en man i 35-årsåldern avled efter att han blivit påkörd av ett tåg vid en obevakad järnvägsövergång mellan Rimforsa och Kisa.

– Det fanns tidigt uppgifter om att bilen skulle ha stått still på spåret, säger Björn Goding, förundersökningsledare hos polisen.

Undersökning av bilen visar nu att mannen var på väg över spåret och att bilen var i rörelse.

Olyckor på Tjust- och Stångådalsbanan

– Hastighetsmätaren har stannat på 26-27 km/h, vilket betyder att bilen var i rörelse, säger Björn Goding och tillägger att det stämmer överens med vittnesuppgifter som polisen fått in.

Vidare berättar Björn Goding att tågföraren naturligtvis chockats svårt och att mätningar från tågförarens hastighetslogg visar att det tagit 20 sekunder från att föraren drog i nödstopp till att tåget stod stilla.

– Stoppsträckan är 270 meter, tåget hade rätt hastighet och gick enligt tidtabell, säger han och tillägger att det är en mycket tragisk olycka.

Nu fortsätter Trafikverkets utredning av dödsolyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Olyckor på Tjust- och Stångådalsbanan

Mer i ämnet