Se rörliga bilder från händelsen i videon. Foto: Privat

Poliser som rammade moped frias från misstankar

Uppdaterad
Publicerad

De poliser som tidigare i augusti rammade en moped i Skäggetorp frias nu från misstankar och åklagaren lägger ner ärendet.

Det var för några veckor sedan en polisbil vandaliserades i Skäggetorp. En patrull påträffade två personer som misstänktes ligga bakom händelsen. Tumult uppstod och de misstänkta personerna lyckades ta sig från platsen. Senare kom personerna tillbaka på en moped och enligt polisen försökte de provocera patrullen på plats varpå patrullen tog beslut om att ramma mopeden.

Inget åtal väcks

En anmälan lämnades senare in till avdelningen för särskilda utredningar för att undersöka om ingripandet var korrekt utfört eller inte.

Idag meddelade åklagaren i ärendet Marianne Nordström att hon inte kommer väcka åtal.

– Jag har tittat på filmen och anser att prejningen har utförts inom ramen för polisens rätt att använda våld, säger Marianne Nordström, chefsåklagare vid särskilda åklagarkammaren​.

Se händelsen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.