Polisbil under utryckning. Arkivbild. Foto: Hasse Holmberg / TT

Polispådrag efter rån och överfallslarm

Uppdaterad
Publicerad

Flera polispatruller ryckte ut till ett misstänkt rån i Linköping på förmiddagen. Alldeles strax därefter kom ett överfallslarm från en värdetransport i Mantorp.

Polisen larmades vid halv tio-tiden om ett rån eller en väskryckning vid Södra Oskarsgatan i Linköping. En man ska ha tagit en väska med en okänd summa kontanter från en annan man.

Polisen ryckte ut till platsen med flera patruller. Under tiden kom ett överfallslarm från en värdetransport.

Fick prioritera om

– Det vi gjorde först var att söka efter gärningsmannen. Ganska snart efter det så gick det ett överfallslarm i Mantorp från en värdetransport som gjorde att vi fick prioritera om lite för stunden, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen i Östergötland.

Det larmet visade sig dock vara falskt.

– Vi har som rutin att alltid åka fram även om de säger att det är falskt. Så har man sett polisbilar fara mellan Linköping och Mantorp så är det därför, säger Björn Öberg.

Hade tusenlappar i väskan

Efter det misstänkta rånet har polisen sökt av området kring postterminalen och pratat med personal på arbetsplatser i närheten.

– Han ska ha haft en del kontanter i den här väskan, det handlar om tusenlappar, säger Björn Öberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.