Foto: SVT

Polispatruller vid Linköpings universitet och Campus Norrköping under morgonen

Publicerad

Under torsdagsmorgonen kommer polispatruller vara vid Linköpings universitet och Campus Norrköping efter att ett hot under gårdagen riktats mot universitetet.

– Vi kommer att vara där nu på morgonen, patruller rör sig på plats, säger länsvakthavande befäl Bo Gunnarsson.

Vidare berättar han att polisen jobbat med ärendet under hela gårdagskvällen.

– Vi har nu bedömt att hotet klingat av lite, säger Bo Gunnarsson.

Det vid 16- tiden igår som polisen fick uppgifter om att ett hot riktats mot Linköpings universitet. Hotet är riktat till idag, torsdag.

Förundersökning om olaga hot mot grupp

En förundersökning angåense olaga hot mot grupp är inledd och förhör och andra efterforskningar har vidtagits under kvällen mot torsdag. Uppgifterna har tagit utredningen framåt och det bedöms inte finnas anledning att stänga universitetet, skriver polisen på sin sajt.

– Ja vi har jobbat med ärendet och med de utredningsärenden vi gjort har vi kunnat göra vår bedömning, säger Bo Gunnarsson.

Polis kommer finnas på Campus i Norrköping och i Linköping.

– Vi finns där, en sådan här händelse som tas upp av media och det ligger också ute information på universitetets hemsida kan såklart orsaka oro. Då ska vi finnas där främst utifrån trygghetsskapande aspekter, säger Bo Gunnarsson, vakthavande befäl vid polisen.

”Har förståelse för om studenter och medarbetare väljer att stanna hemma”

På universitetets hemsida informeras om den ökade bevakningen och universitetsdirektör Kent Waltersson kommentar händelsen på sajten.

– Vi ser allvarligt på detta och har förståelse för om studenter och medarbetare väljer att stanna hemma under torsdagen, säger universitetsdirektör Kent Waltersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer