Hör polisen Niklas Rosvall berätta om deras arbete i Skäggetorp. Foto: SVT

Skäggetorp på rätt väg

Uppdaterad
Publicerad

Stadsdelen Skäggetorp i Linköping finns på polisens lista över särskilt utsatta områden. Men nu kan det komma att ändras. I Skäggetorp visar siffror nämligen att det går åt rätt håll.

– Just nu görs en nationell översyn över bedömningen och klassificeringen gällande särskilt utsatta områden, säger kommunpolis Sofia Hedberg.

Områdespoliser

Skäggetorp har länge brottats med problem som våld, skadegörelse, inbrott och narkotika. Men nu ser polisen en positiv trend jämfört med för några år sedan.

Linköping

Ett skäl till att det har lugnat ner sig i Skäggetorp tror polisen att det har att göra med satsningen med så kallade områdespoliser.

– Vi har haft ett antal utpekade poliser som bara jobbar i det området, berättar gruppchef Niklas Rosvall.

Skapar relationer

De två poliserna har satsat hårt på att skapa relationer. Att till exempel  lämna ut direktnummer till poliserna ger hel del tips via sms om oro och kriminalitet.

– Även dem som vi griper och lagför hör av sig senare. Senast igår hade jag en kille som sökte upp mig och ville att jag skulle översätta och förklara den dom som han hade fått. Då var det ändå jag som hade vittnat emot honom, säger områdespolis Eva Bäck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet