Prinsen fick bland annat en simulering på hur en patient mottages på IVA. Foto: SVT

Efter lättade restriktioner – här får prinsen en rundtur på IVA

Publicerad

Under dagen så har prins Carl Philip besökt Östergötland. SVT var på plats när prinsen besökte universitetssjukhuset i Linköping, där han pratade med läkarstudenter och fick en rundtur på IVA.

Dagsvisiten för prinsen var fullpackad med bland annat besök på Linköpings slott, universitetssjukhuset och Norrköpings stadsmuseum. Under besöket på universitetssjukhuset pratade han med läkarstudenter och fick även göra ett studiebesök på IVA.

– Vi gjorde en simulering hur vi arbetat med intensivårdskrävande patienter under pandemin, säger Anna Oscarsson Tibblin, verksamhetschef för ANOPIVA på universitetssjukhuset.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Det är med anledning av covid-19-pandemin som medlemmar ur Kungafamiljen nu besöker Sveriges 21 län för att uppmärksamma myndigheter, företag och organisationer och deras arbete i pandemin.

Se prinsens besök på sjukhuset i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet