Prinsessan Estelle fyller åtta år 23 februari. Foto: Naina Helén Jåma/TT

Prinsessan Estelle fyller åtta år

Publicerad

Prinsessan och hertiginnan av Östergötland Estelle fyller åtta år den 23 februari. I samband med hennes födelsedag så bjuder landshövding Carl Fredrik Graf in prinsessan för att besöka sitt hertigdöme.

”Det är en ära för oss i Östergötland att ha prinsessan Estelle som vår hertiginna och vi är mycket stolta över den fina sagostigen vid Tåkerns strand som bär prinsessans namn. Vi välkomnar prinsessan att i en nära framtid upptäcka mer av vad vårt län har ett erbjuda”, skriver landshövding Carl Fredrik Graf i ett telegram.

Tidigare har prinsessan varje år fått berlocker till hennes armband som hon fick i present vid ettårsdagen. De har föreställt landskapssymbolerna läderbagge, vattenstjärna, kantkremla, ask, gädda och en svan. Men nu är armbandet komplett och istället så skickar man en inbjudan till hertiginnan.

Vattenstjärna, läderbagge och kantkremla är några av de berlocker som prinsessan Estelle har fått genom åren till sitt armband. Foto: Länsstyrelsen Östergötland

Prinsessan Estelle är den sjätte kungligheten som har Östergötland som sitt hertigdöme.

Prinsessan Estelle, hertiginna av Östergötland, uppvaktades med ett guldarmband från landshövdingen och länet på sin ettårsdag. Foto: Hovet/ Länsstyrelsen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.