Foto: TT

Problem med trygghetslarm i Ödeshög

Publicerad

Det råder just nu problem med trygghetslarmen, rapporterar Ödeshögs kommun. SVT Nyheter har tidigare berättat om problem hos leverantören som kan påverka svarstiderna för larmen.

Under ett par veckors tid har det varit problem till och från med trygghetslarmen från Tunstall inom hemtjänsten, efter att leverantören infört en ny digital plattform.

Ödeshögs kommun uppmanar nu de äldre att ringa 112 om situationen är akut, då det råder fördröjning vid användning av trygghetslarm. Om ärendet inte är akut och larmet inte fungerar skall brukarna ringa hemtjänsten istället, uppger kommunen på sin sajt.

Ödeshögs kommun har även säkrat upp med nya rutiner inom hemtjänsten om störningar uppstår. Leverantören arbetar med att lösa problemen, skriver Ödeshögs kommun på sin sajt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ödeshög

Mer i ämnet