• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Bo Hejlskov Elvén höll en föreläsning inför 2400 pedagoger i grundskolan. Foto: TT/Pontus Lundahl//SVT

Psykologen: ”Förr kunde man aga – vad fan gör vi nu?”

Uppdaterad
Publicerad

Idag samlades 2400 pedagoger från grundskolan i Folkborgen i Norrköping för att lära sig mer om hur man bemöter bråkiga elever i skolan.

Plats på scen stod psykologen Bo Hejlskov Elvén som föreläste om hantering av problemskapande beteende utifrån ett lågaffektivt förhållningssätt.

Vad är lågaffektivt bemötande? – Bo Hejlskov Elvén förklarar:

Norrköping

Lågaffektivt bemötande är ett sätt att förstå och hantera beteendeproblem. Det kan vara att undvika att konflikter med barn uppstår, eller att kunna lugna ner en upptrissad situation.

Bo Hejlskov Elvéns föreläsning handlade idag om att ge metoder – både i praktik och teori, för pedagoger att ska kunna bemöta personer med ett problemskapande beteende.

– Vi har under åren ändrat vår syn på barnen. Under de senaste tjugo åren har vi gått från att tycka att barn ska lyda till att jobba med det som kallas för att ”stödja självständighet”. Och det är vad vi sysslar med i de här metoderna också, säger Bo Hejlskov Elvén.

2400 pedagoger fick lära sig mer om lågaffektivt bemötande Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet