Arkivbild. Foto: Anders Wiklund/TT

Räddades ur rökfylld lägenhet – hade ”änglavakt”

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 09 fick räddningstjänsten larm om brand i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Drottninggatan i centrala Motala. Rökutvecklingen var kraftig och rökdykare räddade en människa ur lägenheten.

– Personen hade änglavakt. Det hade kunnat sluta riktigt illa, säger Räddningstjänsten Östra Götalands inre befäl Stefan Hagdahl.

Upprinnelsen till branden hör till det udda slaget. Uppenbarligen har strömmen till lägenheten varit avstängd tidigare. På en spisplatta har ett kärl med okänt innehåll placerats. Under natten eller morgonen har elen slagits på och torrkokningen är ett faktum.

Motala

– Som tur är hade personen dörren till sovrummet stängd.

Rökdykare fick sättas in för att ta ut personen ur den rökfyllda lägenheten. Ingen ska ha blivit allvarligt skadad vid händelsen och de andra lägenheterna i fastigheten var inte hotade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet