Foto: SVT Grafik

Rån i natt igen i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste tiden har det inträffat många personrån i Lambohov och Ryd i Linköping. Natten till lördag var det dags igen.

Två män i 20-årsåldern stötte på en grupp på sex män som tvingade ner offren på marken. Sedan tvingades de två männen lämna ifrån sig kontokort och tillhörande koder. Dessutom ska de ha blivit av med en del kläder. Polisen har inte hittat gärningsmännen.

De tre senaste dygnen har det begåtts rån i stadsdelarna Ryd och Lambohov. Alla tre rånen har utförts mellan klockan tre och fyra på morgonen och därför finns det få vittnen till händelserna. Däremot har polisen hopp om att hitta DNA på fynd från den senaste nattens rån.

Rånoffren har berättat om olika antal gärningsmän vid de tre tillfällena. Någon gång har rånarna tagit sig från platsen på cykel och moped.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.