Rättegång inledd i stort gängmål – så var första dagen

Uppdaterad
Publicerad

Idag inleddes rättegångsprocessen mot de sammanlagt sex män som misstänks för delaktighet i gängmorden i Norrköping. Trots corona var säkerhetssalen i Linköpings tingsrätt relativt full.

Tre av de åtalade befann sig på plats i salen. De andra medverkade via länk från de häkten runt om i landet de placerats på. Alla åtalade fanns dock representerade i rättssalen via sina advokater. 

Rättegångsdagen inleddes med att de båda kammaråklagarna Karin Sandén och Anna Hjort presenterade de sex åtalade männen. Sedan följde sakframställan. Bevisningen består av ett stort material och därför beräknas sakframställan pågå i totalt sex dagar.

Gängmorden i Norrköping

Tidslinje

Under dagen fick åhörarna i rätten bland annat ta del av den tidslinje över de olika händelserna i målet. Från att de båda gängmedlemmarna i No Surrender släpptes ur fängelse fram till dubbelmordet utanför nattklubben i Norrköping. 

Huvudförhandlingen fortsätter imorgon. Totalt väntas rättegången ta 20 dagar.

Hör SVT Nyheter Öst reporter berätta mer om rättegången i klippet ovan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängmorden i Norrköping

Mer i ämnet