Axel Brantemo, SVT:s reporter på plats under rättegången. Han summerar dagens händelser i klippet. Foto: SVT

Misstänkta hördes om gängmorden i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Nedan du följa det som hände under dagens förhandlingar i säkerhetssalen i Linköpings tingsrätt där sex män i ett kriminellt nätverk står åtalade för bland annat tre mord i Norrköping. Vår reporter Axel Brantemo summerar också vad som hänt i en videorapport.

Rättegången om gängmorden i Norrköping

Tingsrätten beslutade efter att huvudförhandlingen avslutats att de sex åtalade skulle vara fortsatt häktade i väntan på dom eller annat beslut.

Den 18 juni klockan 11 kommer domen att meddelas.

Datum för dom kommer meddelas senare, säger rättens ordförande Dahlstedt innan vi lämnar salen.

Tack för att ni varit med oss!

Förhandlingen förklaras avslutad.

Efter en uppmaning till advokaterna att komma in med kostnadsräkningar nästa vecka så kommer rätten att hålla en kort överläggning gällande häktningsteknikaliteterna och när dom ska meddelas.

Rättens ordförande tar upp frågan om häktningsdetaljer gällande de tre åtalade som nu också är häktade av Helsingborgs tingsrätt. Frågan är en juridisk teknikalitet som måste bli rätt för att de fortsatt ska kunna hållas frihetsberövade.

När det gäller planeringen av ett mord på 31-åringen ska även det ogillas, menar advokaten och avslutar sedan sin plädering.

- Åtalet för mord och försök till mord ska ogillas, menar Hurtig.

Advokaten medger att hans klient haft den telefon vid något tillfälle som bevisningen säger.

- Det är besvärande.

- Rörelsemönstren håller inte, menar Hurtig och hänvisar till brukaranalyserna som gjorts av telefonerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängmorden i Norrköping

Mer i ämnet