Rättspsykiatrisk vård efter knivattack i Kisa

Uppdaterad
Publicerad

En 26-årig man döms nu för knivattacken i Kisa i somras. Mannen döms för grov misshandel, olaga hot och skadegörelse till rättpsykiatrisk vård.

Det var den 24 juli i somras som en stor polisinsats ägde rum i centrala Kisa. En person hade då knivhuggits inuti en livsmedelsaffär och en man greps under dramatiska former av polis med dragna vapen.

Utredningen visar att den knivhuggna mannen och 26-åringen inte var närmre bekanta. Inte mer än att 26-åringen då och då handlade mat i brottsoffrets butik. Enligt tingsrätten knivhögg 26-åringen affärsinnehavaren helt oprovocerat och utan förvarning i ena armen.

Kinda

Hoppade på bilar

Efter att ha knivhuggit mannen gav sig 26-åringen ut på Kisas gator. Där hoppade han bland annat upp på bilar och sparkade sönder vindrutan på en bil.

Enligt det rättspsykiatriska yttrandet har mannen begått gärningarna under påverkan av allvarlig psykisk störning och att han lider av en allvarlig psykisk störning. Tingsrätten gör nu samma bedömning och dömer mannen till rättspsykiatrisk vård med särskilt utskrivningsprövning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kinda

Mer i ämnet