Foto: Veronica Gardell, SVT

Region Gotland höll pressträff om reserestriktioner

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 16.30 idag, torsdag, kommer Region Gotland hålla en livesänd pressträff med anledning av att regeringen hävde reserestriktionerna inom landet.

Region Gotland håller pressträff om reserestriktioner

Nu avslutas den live-sända pressträffen. Senare under kvällen kommer vi dock att publicera enskilda intervjuer med de medverkande. Tack för att ni följt direktrapporteringen!

"Det kommer att komma igång alldeles strax", fortsätter han.

Christer Bruzelius, vd Destination Gotland, kommenterar att deras bokningssystem kollapsade när regeringsbeskedet kom.
"Vi var tvungna att starta om systemet", säger han.

Kan ni garantera vård för besökare?
"Ja, akut sjukvård"

Vilken är maxkapaciteten inom sjukvården?
"Grovt sagt kan vi fördubbla antalet IVA-platser."

Peter Lindvall, regiondirektör på Gotland, avrundar nu presskonferensen och ber journalister på plats att ställa frågor,

"Vi är mitt i en försommarperiod på Gotland så gå ut och njut, men umgås på ett ansvarsfullt sätt", avslutar hon.

"Till gotlänningarna vill jag säga: håll i håll ut, tvätta händerna och undvik folksamlingar och ta ansvar."

 Eva Nypelius (C) vill betona att alla tar sitt ansvar och följer restriktionerna. Det ska vara tryggt att gå på restaurang.

"Det är viktigt att vi har ett nära samarbete och följer utvecklingen, vi kommer att ha en annorlunda sommar. Det ska vara tryggt att vistas på Gotland."

Flera medier rapporterar att de fått uppgifter om att regeringen vid presskonferensen kommer meddela att reserestriktionerna ska upphöra inom kort. Där kommer vice statsminister Isabella Lövin (MP), socialminister Lena Hallengren (S) och statsminister Stefan Löfven (S) att medverka.

För Nancy Yussef, ordförande för Företagarna Gotland, har avvaktan på besked varit minst sagt nervös.

– Den här väntan har varit som att vänta på sin dödsdom. ÄNTLIGEN är väntan snart slut, skriver hon till SVT Nyheter Öst.

Regionens pressträff sänds direkt på deras hemsida och textas samt teckenspråktolkas. Där kommer smittskyddsläkare, regionstyrelsens ordförande och landshövdingen, med flera att delta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet