Zilla Jonsson, HR-direktör. Foto: TT/SVT

Regionen gläds – färre sjuka i vården än befarat

Uppdaterad
Publicerad

Region Östergötland hade kalkylerat med att cirka hälften av de vårdanställda i länet skulle vara sjuka nu på grund av coronaepedemin. Men den dystra prognosen har än så länge inte slagit in.

På personalavdelning hos Region Östergötland gläds man över att inte alls så många vårdanställda har blivit sjuka

– Det gläder mig självklart. Vi hade räknat med att 40-50 procent av vårdpersonalen skulle vara sjuka eller vårda sjukt barn denna veckan. Även om det ser olika ut mellan arbetsplatserna så ligger frånvaron i snitt på cirka 13-17 procent, säger Zilla Jonsson, HR-direktör i Region Östergötland.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Gott humör

HR-chefen hyllar de anställdas insats och deras sätt att skydda sig under pandemin.

– Vårdpersonalen gör ett fantastiskt jobb. Man har framför allt visat hur man ska agera för att inte bli sjuk genom att skydda sig. Personalen sliter i många timmar i det tuffa klimat som nu råder, men trots det visar många ett gott humör på arbetsplatserna, säger Zilla Jonsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet