Foto: TT/Johan Nilsson

Regionen: Gott om tider för vaccinering

Publicerad

Två tredjedelar av alla invånare över 70 år i Östergötland har redan fått sin första dos. Och nu meddelar Region Östergötland att det finns gott om tider för vaccination på länets vaccinationscentraler.

– Det är glädjande att se att vi vaccinerar på i bra takt och att vaccinationsviljan är hög hos invånarna, säger Kaisa Karro (S), regionstyrelsens ordförande i Region Östergötland i ett pressmeddelande.

I gruppen över 70 år har 65 procent fått sin första dos vaccin. Enligt regionen räknas siffran vara uppe i närmre 80 procent efter den här veckans slut.

Vaccinleveransen god

Sammanlagt har 19,8 procent av befolkningen över 18 år i Östergötland nu fått den första dosen. Och just nu är leveransen av vaccin god.

– Vi är glada att vi har många tider som vi kan erbjuda invånarna vaccination på nästa vecka, och vi vill verkligen uppmana dem som tillhör gruppen 70 år och äldre att boka sin vaccination nu. Vi vill även uppmuntra alla att boka digitalt och på våra vaccinationscentraler om man har möjlighet, säger Jessica Frisk, sjukvårdsledare i regional sjukvårdsledning.

Kapaciteten är som störst vid de stora vaccinationscentralerna i Linköping, Norrköping, Motala, Mjölby och Finspång.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet