Regissörerna Olivia Kastebring, Christina Tsiobandelis och Mika Gustafson Foto: SVT

Tre regissörer på turné

Uppdaterad
Publicerad

Regissörerna Olivia Kastebring, Christina Tsiobandelis och linköpingsbördiga Mika Gustafson turnerar runt i landet och berättar om sin dokumentär ”Silvana- Väck mig när ni vaknat”, där de turades om att regissera, filma och sköta ljudet.

De träffades på en folkhögskola och tillsammans gjorde de en musikvideo med Silvana Imam. Så kände de att de ville göra något längre. De började på en dokumentär under supervalåret 2014.

Silvana Imams antirasistiska, feministiska och lesbiska engagemang tänkte göra en kortdokumentär om som skulle ha premiär innan valet på hösten men filmen skulle bli längre. Den ville rymma mer.

De ville fånga förebilden och frihetskämpen Silvana Imam och den spirande förälskelsen mellan henne och popartisten Beatrice Eli. Dokumentären skulle också skildra relationen mellan Silvana och hennes föräldrar och den konservativa släkten i  Litauen. Hennes uppväxt och framgångarna som artist skulle också rymmas. Dessutom skulle dokumentären berätta om när Silvana Imams offentliga bild växte så snabbt och blev så stor att hon inte orkade bära den. 

I kväll visas den på en fullsatt filmsalong i Linköping.

SVT PLAY:  Tre regissörer på turné

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.